Wie zijn wij?

Wij zijn Voice of Praise, een gemengd koor uit Pijnacker. Wij zingen in kerkdiensten en diverse zorginstellingen om op die manier de Bijbelse boodschap uit te dragen.
Het koor bestaat uit ca. 30 leden, in leeftijd variërend van 15 tot 60 jaar.

Het ontstaan van Voice of Praise in vogelvlucht.

In 1974 kwam ds. G.E. van Hoogstraten naar de Hervormde Gemeente van Pijnacker. Hij is zeer muzikaal en hield zich o.a. druk bezig met het toen net uitgebrachte liedboek. Iedere catechisatie werd minstens een lied luid galmend en onder begeleiding van zijn pianospel geoefend. In een groep met alleen meisjes klonk dit zo aardig dat hij besloot met hen een koor te beginnen.
Het was 1975: het begin van ons huidige koor. In bijna drie jaar tijd groeide ons koor uit van twaalf tot twintig leden. Het koor verleende medewerking aan diverse kerkdiensten en iedereen was enthousiast over hun zang. De dominee miste echter toch de “zware” klanken en medio 1977 deden de mannen hun intrede op het koor. Na vertrek van ds. Van Hoogstraten in 1980 nam een van de toegetreden mannen, Edwin Feenstra, de leiding van het koor over. Een paar maanden later kreeg het koor een eigen pianist. Korte tijd daarna werd de naam ‘Young Voice’ aangenomen. In de zomer van 2001 werd die naam gewijzigd in ‘Voice of Praise’.

Edwin Feenstra is met zijn aanstekelijk enthousiasme, lange tijd dirigent van het koor geweest. In de zomer van 2007 heeft hij het stokje overgedragen aan Hanneke van Adrichem.

Het koor wordt nu gedirigeerd door Hanneke van Adrichem en op de piano begeleid door Ruud Lems.

 

Geef een antwoord